Polityka prywatności oraz plików cookies dla prettyboss.pl

1. Informacje ogólne

  1. Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonującego pod adresem url: prettyboss.pl
  2. Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: Sandra Knapik
  3. Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: info@prettyboss.pl
  4. Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do danych podanych dobrowolnie w Serwisie.
  5. Serwis wykorzystuje dane osobowe w następujących celach:
    • Prowadzenie newslettera
    • Prowadzenie systemu komentarzy
    • Obsługa zapytań przez formularz
    • Realizacja zamówionych usług
  6. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane, które zostają wprowadzone do systemów Operatora.
    2. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. „ciasteczka”).

2. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora

  1. Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych są chronione w warstwie transmisji (certyfikat SSL). Dzięki temu dane osobowe i dane logowania, wprowadzone na stronie, zostają zaszyfrowane w komputerze użytkownika i mogą być odczytane jedynie na docelowym serwerze.
  2. Dane osobowe przechowywane w bazie danych są zaszyfrowane w taki sposób, że jedynie posiadający Operator klucz może je odczytać. Dzięki temu dane są chronione na wypadek wykradzenia bazy danych z serwera.

3. Hosting

  1. Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: nazwa.pl

4. Twoje prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych

  1. W niektórych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania zawartej z Tobą umowy lub do zrealizowania obowiązków ciążących na Administratorze. Dotyczy to takich grup odbiorców:
    • operatorzy płatności
  2. Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie dłużej, niż jest to konieczne do wykonania związanych z nimi czynności określonych osobnymi przepisami (np. o prowadzeniu rachunkowości). W odniesieniu do danych marketingowych dane nie będą przetwarzane dłużej niż przez 3 lata.
  3. Przysługuje Ci prawo żądania od Administratora:
    • dostępu do danych osobowych Ciebie dotyczących,
    • ich sprostowania,
    • usunięcia,
    • ograniczenia przetwarzania,
    • oraz przenoszenia danych.
  4. Przysługuje Ci prawo do złożenia sprzeciwu w zakresie przetwarzania wskazanego w pkt 3.3 c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu wykonania prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, w tym profilowania, przy czym prawo sprzeciwu nie będzie mogło być wykonane w przypadku istnienia ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec Ciebie interesów, praw i wolności, w szczególności ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
  5. Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
  6. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi Serwisu.
  7. W stosunku do Ciebie mogą być podejmowane czynności polegające na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu świadczenia usług w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora marketingu bezpośredniego.
  8. Dane osobowe nie są przekazywane od krajów trzecich w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych. Oznacza to, że nie przesyłamy ich poza teren Unii Europejskiej.

5. Informacje w formularzach

  1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, w tym dane osobowe, o ile zostaną one podane.
  2. Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
  3. Serwis, w niektórych wypadkach, może zapisać informację ułatwiającą powiązanie danych w formularzu z adresem e-mail użytkownika wypełniającego formularz. W takim wypadku adres e-mail użytkownika pojawia się wewnątrz adresu url strony zawierającej formularz.
  4. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego, rejestracji usług itp. Każdorazowo kontekst i opis formularza w czytelny sposób informuje, do czego on służy.

6. Logi Administratora

  1. Informacje zachowaniu użytkowników w serwisie mogą podlegać logowaniu. Dane te są wykorzystywane w celu administrowania serwisem.

7. Istotne techniki marketingowe

  1. Operator stosuje analizę statystyczną ruchu na stronie, poprzez Google Analytics (Google Inc. z siedzibą w USA). Operator nie przekazuje do operatora tej usługi danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Usługa bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/
  2. Operator stosuje korzysta z piksela Facebooka. Ta technologia powoduje, że serwis Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA) wie, że dana osoba w nim zarejestrowana korzysta z Serwisu. Bazuje w tym wypadku na danych, wobec których sam jest administratorem, Operator nie przekazuje od siebie żadnych dodatkowych danych osobowych serwisowi Facebook. Usługa bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika.

8. Informacja o plikach cookies

  • Co to są pliki cookie
Zgodnie z powszechną praktyką w prawie wszystkich profesjonalnych witrynach, ta strona używa plików cookie, które są małymi plikami, które są pobierane na twój komputer, aby poprawić twoje wrażenia. Ta strona opisuje, jakie informacje gromadzą, w jaki sposób je wykorzystujemy i dlaczego czasami musimy przechowywać te pliki cookie. Udostępnimy również, w jaki sposób można zapobiec przechowywaniu tych plików cookie, jednak może to obniżyć jakość lub „zniszczyć” niektóre elementy funkcjonalności witryn. Więcej ogólnych informacji na temat plików cookie można znaleźć w artykule na temat plików cookie HTTP w Wikipedii. Jak korzystamy z plików cookie Używamy plików cookie z różnych powodów wyszczególnionych poniżej. Niestety w większości przypadków nie ma standardowych branżowych opcji wyłączania plików cookie bez całkowitego wyłączenia funkcji i funkcji dodawanych do tej witryny. Zaleca się pozostawienie wszystkich plików cookie, jeśli nie masz pewności, czy ich potrzebujesz, czy nie w przypadku, gdy są one wykorzystywane do świadczenia usługi, z której korzystasz. Wyłączanie plików cookie Możesz zapobiec ustawianiu plików cookie, dostosowując ustawienia w przeglądarce (jak to zrobić w pomocy przeglądarki). Pamiętaj, że wyłączenie plików cookie wpłynie na funkcjonalność tej i wielu innych witryn, które odwiedzasz. Wyłączenie plików cookie zwykle powoduje również wyłączenie niektórych funkcji i funkcji tej witryny. Dlatego zaleca się, aby nie wyłączać plików cookie. Pliki cookie, które ustawiamy
  • Pliki cookie preferencji strony Aby zapewnić Ci doskonałą jakość korzystania z tej witryny, zapewniamy funkcję ustawiania preferencji dotyczących sposobu działania tej witryny podczas korzystania z niej. Aby zapamiętać twoje preferencje, musimy ustawić pliki cookie, aby te informacje mogły być wywoływane za każdym razem, gdy wchodzisz w interakcję ze stroną.
Pliki cookie stron trzecich W niektórych szczególnych przypadkach używamy również plików cookie dostarczanych przez zaufane strony trzecie. W poniższej sekcji wymieniono pliki cookie podmiotów zewnętrznych, które mogą wystąpić za pośrednictwem tej witryny.
  • Ponieważ sprzedajemy produkty, ważne jest, abyśmy rozumieli statystyki dotyczące tego, ilu odwiedzających naszą stronę faktycznie dokonuje zakupu, i jako takie są dane, które te pliki cookie będą śledzić. Jest to dla Ciebie ważne, ponieważ oznacza, że ​​możemy dokładnie przewidywać prognozy biznesowe, które pozwalają nam monitorować koszty reklam i produktów w celu zapewnienia najlepszej możliwej ceny.
  • Usługa Google AdSense, której używamy do wyświetlania reklam, wykorzystuje plik cookie DoubleClick, aby wyświetlać trafniejsze reklamy w Internecie i ograniczać liczbę wyświetleń danej reklamy. Aby uzyskać więcej informacji na temat Google AdSense, zobacz oficjalne najczęściej zadawane pytania dotyczące prywatności Google AdSense.
  • Kilku partnerów reklamuje się w naszym imieniu i śledzące pliki cookie partnerów pozwalają nam po prostu sprawdzić, czy nasi klienci odwiedzili tę stronę za pośrednictwem jednej z naszych witryn partnerskich, abyśmy mogli odpowiednio je przypisać, a tam, gdzie to stosowne, umożliwić naszym partnerom stowarzyszonym zapewnienie wszelkich bonusów, które mogą zapewni ci dokonanie zakupu.
  • Na tej stronie używamy również przycisków i / lub wtyczek mediów społecznościowych, które umożliwiają łączenie się z siecią społecznościową na różne sposoby. Aby działały następujące witryny mediów społecznościowych, w tym facebook,instagram,pinterest, ustawi pliki cookie za pośrednictwem naszej witryny, które mogą być wykorzystane do ulepszenia Twojego profilu na ich stronie lub przyczyniają się do przechowywania danych do różnych celów określonych w ich prywatności zasady.
Niniejszy wzór Polityki Prywatności oraz Polityki Cookies został wygenerowany bezpłatnie z pomocą generatora.
(Visited 24 times, 1 visits today)